NAJAVIO AMBASADOR FILD

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta dolaze u posjetu BiH

Kako je Fild napisao na svom zvaničnom Twitter nalogu oni će posjetiti BiH u okviru sve jačeg angažmana i fokusa Velike Britanije ka Bosni i Hercegovini

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild. Arhiv

Piše: N. Aj.

14.1.2022

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta posjetit će Bosnu i Hercegovinu krajem ovog mjeseca, najavio je danas ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild (Matthew Field).

Kako je napisao na svom zvaničnom Twitter nalogu oni će posjetiti BiH u okviru sve jačeg angažmana i fokusa Velike Britanije ka Bosnu i Hercegovinu.

Inače, britanski Parlament dva puta je imao posebnu raspravu o političkoj situaciji u BiH kada je, između ostaloga, istaknuto da je prije više od 26 godina, ista mržnja i nacionalizam doveo do krvoprolića u BiH, a većina zastupnika imala je ujednačen stav da je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik najveći uzročnik trenutne krize.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) imenovao je Stjuarta Piča (Stuart Peach) za specijalnog izaslanika za zapadni Balkan, u okviru stalne britanske posvećenosti stabilnosti i prosperitetu u regiji.


Objava Filda na Twitteru. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.