NAKON SASTANKA U BEOGRADU

Vučić zamolio Dodika da se vrate u institucije BiH

Vučić je ponudio da Dodik svim institucijama i političkim predstavnicima u Banjoj Luci obrazloži svoj prijedlog

N. Aj.

Dodik s Vučićem u Beogradu

Foto: Instagram


Danas su se u Beogradu sastali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Govorili su o aktuelnostima na političkoj sceni, posebno u BiH te su ocijenili da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijeli region, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika Republike Srpske užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

- Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje - dodao je Vučić, prenose srbijanski mediji.

Vučić je istakao da je svaka odluka na rukovodstvu RS, ali da Dodika i sve političke predstavnike u RS moli da razmotre njegov prijedlog da se vrate u institucije BiH.

- Moja molba Dodiku i svim političkim faktorima u RS nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda - poručio je Vučić.

Vučić je ponudio da Dodik svim institucijama i političkim predstavnicima u Banjoj Luci obrazloži svoj prijedlog.

Vučić i Dodik dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak za 27. januar, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju saradnje u svim oblastima.

Više o temi Aleksandar Vučić

KOMENTAR DANA
Priboj je ispit
BEOGRAD
Počeo sastanak Dodika i Vučića
NA VRH

Podijeli članak na