POTVRĐENO

Optužena radnica banke: Ukrala 106.000 KM od klijenata

Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000,00 KM koji je optužena zadržala za sebe

Kantonalni sud potvrdio optužnicu Tužilaštva KS. Avaz

Piše: E. T.

14.1.2022

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elvede Čaušević zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

- Optužena se tereti da je od marta 2008. do septembra 2011. godine obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtjevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune. 

Tako je potpisujući se u ime klijenta i banke vršila odobrenje Visa Clasic kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe i to iznos od 65.000,00 KM. Istovremeno, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora. 

Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000,00 KM koji je optužena zadržala za sebe. Postupajući tužilac predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Također je predloženo sudu da optužena nadoknadi štetu u iznosu od 106.000,00 KM koju je pričinila banci - navodi se u optužnici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.