LIDERI OPOZICIJE U RS

Šarović i Borenović razgovarali na Jahorini: Upozoravali smo Dodika i govorili jezikom razuma

Da je situacija u BiH poprimila dramatične oblike je potvrda i poziva predsjednika Vučića, koji je zbog ukupne situacije pozvao srpske predstavnike da se vrate u institucije BiH

E. T. / BN TV

Borenović i Šarović

Foto: BNTV


Predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović razgovarali su danas na Jahorini, gdje su razmijenili mišljenja o najnovijoj situaciji nakon poruka koje je danas uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako saznaje BN TV, Šarović i Borenović su mišljenja da je ovim potvrđeno da je Milorad Dodik uvukao ne samo Republiku Srpsku nego i Srbiju u tešku situaciju svojim avanturističkim potezima na što su ga mjesecima unazad upozoravali i govorili jezikom razuma da se ne "kocka" sa statusom Republike Srpske i srpskim narodom.

Da je situacija u BiH poprimila dramatične oblike je potvrda i poziva predsjednika Vučića, koji je zbog ukupne situacije pozvao srpske predstavnike da se vrate u institucije BiH.

Narednih dana i u SDS i u PDP uslijediće unutarstranačke konslultacije o daljim koracima u prevazilaženju novonastale situacije.

Dogovori po ovim pitanjima nastaviće se narednih dana u Banjaluci.

NA VRH

Podijeli članak na