POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka: Otvoreni Balkan je odlična ideja, može poboljšati uslove života u BiH

On je dodao da će predstavnici jedne nevladine organizacije sa čelnicima američke ambasade prezentovati projekat "Otvoreni Balkan", što nije uradilo Vijeće ministara već dvije godine

E. Ć. / N1

Admir Čavka

Foto: N1


Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Admir Čavka smatra da je Otvoreni Balkan odlična ideja, te da će je ubrzo uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu prezentovati jedna nevladina organizacija. 

Čavka je pozvao probosanske stranke da pristupe ovom projektu koji je, kako kaže, dočekan na nož.

- Dočekan je na nož, prvenstveno ovdje u Sarajevo, jer nikada nismo dobili prave informacije, koliko investicija donosi, koliko će ljudi zaposliti - rekao je Čavka gostujući u Danu uživo N1.

Otvoreni Balkan nije ideja o Srpskom svijetu

On je odbacio navode da se iza ideje "Otvoreni balkan" krije ideja o Srpskom svijetu.

- To su čiste gluposti. Kako može biti Velika Srbija kada učestvuje Albanija, kada u tom projektu, ako ćemo brojati krvna zrnca muslimana, Bošnjaka, nego Srba - pojasnio je Čavka.

On je dodao da će predstavnici jedne nevladine organizacije sa čelnicima američke ambasade prezentovati projekat "Otvoreni Balkan", što nije uradilo Vijeće ministara već dvije godine.

- Pozivam sve, stranke, probosanske, koje žele da se bave ovom pričom, da zajedno uđemo u ovom pričom. Imamo snažnu podršku američke administracije - rekao je Čavka koji ne želi da BiH ostane crna rupa na Zapadnom Balkanu.

Neophodno smirivanje nacionalnih tenzija

Čavka dodaje, da je to tema koja može da poboljša uslove života u BiH, i da društvo izvuče iz, kako kaže, crnih tema.

Komentarišući poziv predsjednika Srbije da se predstavnici RS vrate u institucije, Čavka pita, ko će nadoknaditi šest mjeseci u kojima institucije nisu radile.

- Loše je da imamo Aleksandra Vučića, koji jeste veliki lider u regionu, ali koji na žalost upravlja procesima. To je isto kao da mi pošaljemo gospodina Džaferovića da rješava problem u Istočnom Sudanu - mišljenja je Čavka koji je poručio da je neophodno da dođe do smirivanja nacionalnih tenzija.

NA VRH

Podijeli članak na