JEDNOGLASNA ODLUKA

Nova predsjednica Glavnog odbora SBB-a Ina Pamukčić, Amer Kapo generalni sekretar

Današnjim izborom mladih kadrova na ključne funkcije SBB ostaje istrajan u podmlađivanju stranačkog kadra i davanju šanse mladima

Nova predsjednica Glavnog odbora SBB-a Ina Pamukčić i generalni sekretar SBB-a Amer Kapo. Arhiv

Pres centar SBB-a

15.1.2022

Nakon održanog 3. redovnog kongresa Saveza za bolju budućnost BiH danas je telefonskim putem održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SBB-a. Za predsjednicu Glavnog odbora jednoglasnu podršku dobila je Ina Pamukčić, dok je za generalnog sekretara SBB-a, također jednoglasno, podršku dobio Amer Kapo, saopćeno je iz SBB-a.

Ina Pamukčić rođena je 1989. godine u Brčkom, dijete je šehida, ratnog komandanta Armije RBiH, "zlatnog ljiljana" Envera Pamukčića. Trenutno je predsjednica Općinskog odbora SBB-a Brčko i zastupnica je u Skupštini Distrikta Brčko. Po struci je diplomirani ekonomista i govori engleski jezik.

Novi generalni sekretar SBB-a Amer Kapo rođen je u Sarajevu 1984. godine. Završio je dva fakulteta, diplomirani je ekonomista, dugogodišnji uspješni menadžer. Govori engleski jezik.

U više mandata obnašao je funkciju vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Centar. Donedavno je bio direktor Centra „Skenderija“ u Sarajevu i jedan je od najuspješnijih menadžera ovog preduzeća u historiji. Voljom trojke, kao super uspješan direktor, nedavno je smijenjen.

Današnjim izborom mladih kadrova na ključne funkcije SBB ostaje istrajan u podmlađivanju stranačkog kadra i davanju šanse mladima.

Inače, Glavni odbor je najbrojnije tijelo SBB-a, koje ima 88 članova, navodi se u saopćenju Pres centra SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.