SVE PRIJAVIO POLICIJI

Vozilom ušli na njivu povratnika Hajrudina Hasanovića i unišitili zasade pšenice!

Ovo je namjerno nanošenje materijalne štete, tvrdi on

S. Smajlović

Hasanović na oštećenom imanju

Foto: S. SMAJLOVIĆ


Nepoznata osoba je nedavno tokom noći manjim kamionom ili nekim terenskim vozilom ušla u njivu Hajrudina Hasanovića (40) iz Rakovca kod Bratunca.

Vozilo je, sudeći prema tragovima guma, kružilo po njivi zasijanoj pšenicom. Na cijeloj njivi od dva dunuma napravljene su velike brazde, a stabla pšenice od 10 centimetara su uništena.

  • Smišljena provokacija i namjerno nanošenje materijalne štete

    Smišljena provokacija i namjerno nanošenje materijalne štete

    Foto: Avaz


Nepoznata osoba

Hasanović je slučaj prijavio Policijskoj stanici Bratunac, čiji su službenici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj.

Kaže da mu je pričinjena šteta u visini od 1.200 maraka, jer je u posljednjih deset godina s ove parcele imao dvije tone pšenice.

- Odmah po prijavi policijski službenici su izašli na lice mjesta i konstatirali da je nepoznata osoba na usjevu pšenice vozilom kružila po njivi i napravila više kružnih brazda, nanijevši veću materijalnu štetu na usjevu - potvrdio nam je Radenko Borić, komandir Policijske stanice Bratunac, dodajući da je u toku identifikacija počinioca ovog krivičnog djela.

Hasanović kaže da ovo nije prvi put da se na toj parceli nanosi šteta na usjevu kukuruza i pšenice.

Pošteni vozači

Ranije su, kaže, nekoliko puta vozila s kolovoza slijetala u njivu, ali su pošteni vozači dolazili kući i nudili da izmire štetu jer nije bilo namjere da se uništi njiva i tako njemu nanese materijalna šteta.

- No, posljednji slučaj ulaska vozila u njivu je namjerno nanošenje materijalne štete. Njiva je s dvije strane okružena kućama te me čudi da niko nije čuo buku vozila koje je kružilo po njoj - kazao je Hasanović.

Više o temi Bratunac

NA VRH

Podijeli članak na