BORBA PROTIV KRIMINALA

Tužioci Tužilaštva BiH boravili u Nizozemskoj

Održali niz sastanaka sa partnerskim institucijama i agencijama

A. O.

Tužioci su se sastali sa predstavnicima asocijacija EUROPOL i EUROJUST

Foto: TUŽILAŠTVO BiH


V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, održao je sastanak sa timom tužioca koji su boravili u EUROPOL-u i EUROJUST-u, kako bi se dogovorile dalje aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala.

Tužioci Posebnog odjela za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, boravili su u Kraljevini Nizozemskoj gdje su održali niz sastanaka sa partnerskim institucijama i agencijama, a u svezi sa radom na međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog kriminala na području Zapadnog Balkana.

  • Sa održanog sastanka

    Sa održanog sastanka

    Foto: TUŽILAŠTVO BiH


Aktivnosti se odnose na uspostavu izravne suradnje sa partnerskim institucijama i policijskim i tužilačkim asocijacijama, a radi efikasne razmjene dokaza i informacija o organiziranom kriminalu.

Tužioci su se između ostalog sastali sa predstavnicima asocijacija EUROPOL i EUROJUST, a u svrhu ostvarivanja izravne suradnje i komunikacija a u svezi dostave informacija o organiziranim kriminalnim skupinama na području BiH i Zapadnog Balkana do kojih su došle partnerske institucije iz inozemstva, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

NA VRH

Podijeli članak na