OTVORENO

Mijatović oštro o Dodiku: On i njegov režim moraju odgovarati, ovo je vrijeme kada će BiH postati normalna država ili neće opstati

U momentu kada se lomi budućnost BiH, svi koji pristanu na pregovore sa onima koji su narušili Ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, sa onima koji su sankcionisani od međunarodne zajednice za visoku korupciju, su njihovi saučesnici

Mijatović oštro o Dodiku. Arhiv

Piše: N. Aj.

17.1.2022

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom posljednjih dešavanja na političkoj sceni u BiH.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Hoćemo se sada praviti kao da se ništa desilo nije?

Milorad Dodik i njegov režim su izvršili udar na Ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zbog toga moraju krivično odgovarati.

Milorad Dodik i njegov režim su doveli srpski narod u BiH u međunarodnu izolaciju i zbog toga moraju odgovarati.

Milorad Dodik i njegov režim više nisu i ne mogu biti nikakva strana u bilo kakvim pregovorima.

Dragan Čović i dalje insistira na etničkoj podjeli zemlje nasuprot svim evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Sa takvima principima nema pregovora.

U momentu kada se lomi budućnost BiH, svi koji pristanu na pregovore sa onima koji su narušili Ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, sa onima koji su sankcionisani od međunarodne zajednice za visoku korupciju, su njihovi saučesnici.

Niko od zvaničnika ni Srbije ni Hrvatske nema šta da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, hvala vam ali nemojte nam pomagati, vaše namjere su do sada samo odmagale.

Ovo je vrijeme kada će BiH ili postati normalna država ili neće opstati, sa ljudima koji ruše zemlju nema pregovora, oni se moraju rušiti - napisao je Mijatović.

Status Vojina Mijatovića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.