NOVA META

Radikalnim SDA-ovcima zasmetao intervju Safeta Softića u "Avazu"

Vrijeme će pokazati da li je, nakon protjerivanja niza kadrova iz SDA, ovo najava skorog Bakirovog obračuna i sa Softićem

D. H.

Softić privukao gnjev Bakirovih botova

Foto: Avaz


Nedugo nakon što je potpredsjednik SDA Safet Softić dao intervju za "Dnevni avaz" postao je žrtva Jasmina Mulahusića, radikalnog jurišnika ove stranke iz Luksemburga.

  • Naslovnica razgovora sa Softićem

    Naslovnica razgovora sa Softićem

    Foto: Avaz


- Niko ne može Safetu Softiću zabraniti da daje intervju za Avaz i da sarađuje sa tim medijem i njegovim vlasnikom. Ali isto tako, ja zadržavam pravo da ga prozovem jer to što radi je apsolutno nemoralan čin i nakon niza ispada izaziva nepovjerenje prema njemu - napisao je Mulahusić.

Odavno se u javnosti špekuliše da je Mulahusić tek trbuhozborac i objavljivač informacija koje mu serviraju obavještajni krugovi okupljeni oko Bakira Izetbegovića, a svoju bliskost s botom predsjednik SDA nedavno je i javno demonstrirao fotografišući se sa svojim botom i organizujući večeru s njim u Luksemburgu.

  • Nova meta radikalnog bota

    Nova meta radikalnog bota

    Foto: Facebook


Da nije u pitanju lična pamet i individualni čin Mulahusića, pokazuje i činjenica da je njegov primjer slijedio i čitav niz Bakirovih SDA jurišnika koji su Softića zasipali uvredama i optužbama, kao i da je paljbu na Softića osula i "Slobodna Bosna", u narodu danas poznatija kao Prodana Bosna, portal na daljinskom upravljaču Bakira i njegovih paraobavještajnih struktura.

No, ostaje nejasno šta je to SDA-ovim botovima i njihovoj vrhuški zasmetalo u Softićevoj intervjuu? Da li što je, u trenucima američke inicijative prema našoj zemlji i pružene ruke, pozvao na kompromis i dobru volju vezano za izmjene Izbornog zakona?

Stoga, nameće se pitanje da li je Izetbegovićev cilj unaprijed srušiti svake pregovore i nastavljati održavati tenzije i sukobe u našoj zemlji?

 Ili je pak botovima i njihovim nalogodavcima problematična i sama činjenica da pojedini funkcioneri SDA uopšte daju izjavu za najtiražniju dnevnu novinu i najutjecajniji medij u našoj zemlji?

Ako je ovo potonje slučaj, onda to dovoljno govori o njihovom odnosu prema demokratiju i njihovoj viziji društva.

Zlokobno zvuči i svojevrsna prijetnja koju je bot Mulahusić uputio Softiću na kraju svog posta da "... to što radi je apsolutno nemoralan čin i nakon niza ispada izaziva nepovjerenje prema njemu, posebno u očima običnih ljudi koji ga već gledaju sa dozom prezira".

Vrijeme će pokazati da li je, nakon protjerivanja niza kadrova iz SDA, ovo najava i skorog obračuna sa Softićem.

NA VRH

Podijeli članak na