OKRUŽNI SUD U BANJOJ LUCI

Potvrđena optužnica protiv Aleksandra Džombića, bivšeg premijera RS

Tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja

N. Aj.

Aleksandar Džombić, bivši premijer RS

Foto: Arhiv


Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Džombića, bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Postupajući sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donio je rješenje kojim se potvrđuje optužnica Republičkog javnog tužilaštva RS protiv optuženog A. DŽ. zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, objavljeno je na službenoj stranici Okružnog suda.

Republičko javno tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo je 4. januara optužnicu protiv Džombića zbog, kako su tada saopćili, krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke RS pravnom licu "Energolinija" d.o.o. Zvornik 2012. godine.

Prema tužbenim navodima, radi se o dodjeli kredita u iznosu iznosu od 19.400.000 KM, iako je optuženi bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva, na koji način je Investiciono-razvojnoj banci RS nanesena šteta, a "Energoliniji" d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u spomenutom iznosu.

NA VRH

Podijeli članak na