NESREĆA NA BJELAŠNICI

"Avaz" na licu mjesta: Akcija u toku, spasioci su na terenu, prilaze povrijeđenim planinarima na Bjelašnici

Treba naglasiti da je Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) za portal "Avaza" kazala da ovu instituciji niko nije kontaktirao za pomoć pri izvlačenju planinara

Reporteri "Avaza" u selu Umoljani. A. Čengić - N. Ćorović

Piše: Alisa Čengić

18.1.2022

Akcija je u toku, spasioci su na terenu. 

Rečeno je iz ovo iz Gorske službe spašavanja (GSS) stanica Sarajevo u vezi nesreće koja se dogodila na Bjelašnici kada je lavina zatrpala trojicu planinara.


Lavina zatrpala trojicu planinara. A. Čengić - N. Ćorović

- Na lokalitetu Krvavca, desila se snježna lavina koja je zatrpala tri planinara. Srećom, planinari nisu smrtno stradali te su se uspjeli sami izvući iz snijega. Stepen povreda nije poznat. Spasilačke ekipe su na putu prema unesrećenima da bi ustanovili stepen povreda, pružili pomoć i izvršili evakuaciju - navode iz GSS-a.

GSS na terenu. A. Čengić - N. Ćorović


Reporteri "Avaza" su na licu mjesta i pratit će tok izvlačenja povrijeđenih planinara. Treba naglasiti da je Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) za portal "Avaza" kazala da ovu instituciji niko nije kontaktirao za pomoć pri izvlačenju planinara.

Moguća lokacija nesreće. A. Čengić - N. Ćorović

Kako javljaju naši novinari s lica mjesta, u selu Umoljani je jedno vozilo GSS sa prikolicom na kojoj su vjerovatno dovezene sanke za snijeg. 

Reporteri "Avaza" na licu mjesta. A. Čengić - N. Ćorović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.