BIHAĆ

Zdravstveni radnici i demobilisani borci pred Skupštinom USK-a zbog neisplaćene plate

Od Skupštinskih zastupnika tražimo da ne slušaju naredbe svojih stranačkih šefova nego da rade po savjesti. Nas politika ne zanima. Mi smo svoje plate pošteno zaradili i samo tražimo svoja prava, kazao je Hrustanović

E. Ć. / Anadolija

19.1.2022

Mirni protesti budžetskih korisnika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, na kojoj zastupnici razmatraju budžet kantona i financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a održava se u sjeni mirnih protesta budžetskih korisnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Radnici zaposleni u zdravstvenim ustanovama, kojima zbog neusvajanja plana Zavoda nije isplaćena decembarska plata, spontano su se okupili pred zgradom Skupštine USK-a kako bi ukazali na to da njihova egzistencija ne smije biti sredstvo za politikantstva.

- Od Skupštinskih zastupnika tražimo da ne slušaju naredbe svojih stranačkih šefova nego da rade po savjesti. Nas politika ne zanima. Mi smo svoje plate pošteno zaradili i samo tražimo svoja prava - kaže Elvir Hrustanović, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Pred zgradom Skupštine su i demobilisani borci koji traže usvajanje budžeta kako bi Vlada USK-a mogla isplaćivati boračke naknade.

Na sjednici je do objave teksta bilo prisutno 26 zastupnika i za sada nema parlamentarne većine koja bi usvojila budžet i financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.