JASNA PORUKA

Iz Ambasade SAD za "Avaz": Palmer uskoro dolazi, izborna reforma ključna za napredak BiH

Neophodno je da učesnici pregovora pokažu spremnost da iznađu rješenja koja su u skladu sa standardima EU - naglašavaju iz Ambasade SAD.

Ambasada SAD u Sarajevu. Arhiv

Piše: D. H.

19.1.2022

Ambasada SAD potvrdila je za portal "Avaza" da američki izaslanik za izbornu reformu Metju Palmer (Matthew) i evropska predstavnica Angelija Ajhorst (Angeline Eicchorst) uskoro ponovo stižu u BiH kako bi s bh. političkim predstavnicima nastavili pregovore oko izmjena Izbornog zakona u našoj zemlji.

- SAD i EU planiraju nastaviti ovaj ključni dijalog. Očekujemo da će se gospodin Palmer uskoro vratiti, ali za bilo kakav napredak, neophodno je da učesnici pregovora pokažu spremnost da iznađu rješenja koja su u skladu sa standardima EU - naglašavaju iz Ambasade SAD.

Iz Ambasade ističu da je izborna reforma ključna za napredak BiH.

- Napori u vezi sa izbornom reformom ključni su za napredak BiH. Sada je vrijeme da se osiguraju demokratičniji, pošteniji i transparentniji izbori, bez diskriminacije i manje podložni razdornim i koruptivnim političkim interesima koji služe kao izgovor za krizu - navode iz Ambasade SAD u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.