PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović o Dodiku: Javno pravi navodne konflikte, a iza scene samo mulja

Borenović je pitao Dodika sa kojim Kristijanom Šmitom misli da se ne treba razgovarati

E. T.

Borenović je pitao Dodika sa kojim Kristijanom Šmitom misli da se ne treba razgovarati

Foto: Avaz


Kada o tebi loše kvalifikacije iznosi najveći politički konvertit i trgovac nacionalnim interesima, znači da si na pravom putu. 

Tako, kada jedan Milorad Dodik, koji je prodao i prodaje svaki gram nacionalnog dostojanstva za svoje političke interese naziva Jelenu Trivić izdajnikom, znači da je ona i veći patriota nego što se može i zamisliti, rekao je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je pitao Dodika sa kojim Kristijanom Šmitom misli da se ne treba razgovarati.

- Sa onim običnim „njemačkim turistom“ koji je prilikom posjete Banjaluci dobio pratnju MUP-a Republike Srpske? Misli li na istog Šmita sa kojim su razgovarali Njegova svetost patrijarh Porfirije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić? Da li Dodik misli na Šmita koji može riješiti nametnuti Inckov zakon i koji je izrazio spremnost da radi na rješavanju tog pitanja? Neće da razgovara sa istim Kristijanom Šmitom sa kojim svakodnevno komunicira posredstvom svojih saradnika - pita Borenović.

Borenović je rekao da je Dodik navikao da javno pravi navodne konflikte, a tajno, iza scene, samo mulja:

- Normalno je razgovarati sa svima koji eventualno mogu biti dio rješenja. Znam da ne voliš razgovarati o rješenjima, nego samo o konfliktima, o pravljenju problema, kao što si onomad posebno volio razgovore sa Pedijem Ešdaunom i Grejm Dejom, kada je trebalo otimati prava Republike Srpske i praviti spiskove za odstrel srpskih kadrova iz SDS-a i PDP-a koje ste zajedno ne samo smijenjivali sa pozicija, nego im i otimali sva prava - poručio je Borenović Dodiku.

Više o temi Branislav Borenović

NA VRH

Podijeli članak na