REAGIRANJE

Mehmedović pozvao Tužilaštvo BiH da pokrene istragu zbog lažnog izvještaja Gideona Greifa o broju žrtava u Srebrenici

Udruženi internacionalni zločinački poduhvat negiranja genocida - Pozivam Kajganića da pokrene istragu koja će uključiti i međunarodne aktere, jer u pitanju je internacionalni scenarij

E. T.

Mehmedović pozvao Tužilaštvo BiH zbog slučaja Gideon Greif

Foto: Avaz


Nakon što je Gideon Greif izjavio za izraleski Haaretz da planira da objavi “pojašnjenje” izvještaja, o ubistvu više od 8.000 Bošnjaka od snaga bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. godine, uslijedile su brojne reakcije.

- To je bila moja lična greška pa ćemo to ispraviti da objavimo istinu i mislim da će se ova kontroverza oko komisije značajno smanjiti - rekao je Greif za Haretz. 

Autor Sam Sokol navodi da je godine 2019. Vlada entiteta Republike Srpske pozvala Greifa da predvodi komisiju koja je sastavila izvještaj. 

Zloupotreba institucija za interes fingiranih izvještaja

Na ovo piznanje Greifa, reagirao je i Šemsudin Mehmedović, državni parlamentarac.

- Udruženi internacionalni zločinački poduhvat negiranja genocida - Pozivam Kajganića da pokrene istragu koja će uključiti i međunarodne aktere, jer u pitanju je internacionalni scenarij.

"Slučaj Gideon" je udruženi internacionalni zločinački pothvat negiranja genocida i vrhunske korupcije sa upetljanom Vladom RS. Pozivam Tužilaštvo BiH, da pokrene istragu koja će uključiti i međunarodne aktere, jer u pitanju je internacionalni scenarij u koji je bio uvučen i predsjednik Njemačke koji bi odlikovanjem Gideonu Greifu dao legitimitet negiranju genocida u Srebrenici i lažnom izvještaju Komisije Vlade RS.

Slučaj Gideon Grief je primjer koliko je korupcija uzrok političkih tenzija i kriza. Zloupotreba institucija za interes fingiranih izvještaja i revizionističkog negiranja genocida je upotreba države protiv same države i vrhunski čin korupcije sa međunarodnim elementima. Na slučaju Gideon potpuno je razotkriveno koliko je Vlada RS i režim Milorada Dodika spreman daleko ići u koruptivnim radnjama kako bi postigao političke i strateške ciljeve za interes projekta Velike Srbije.

Ovo ima elemente organiziranog kriminala

Javnost mora saznati, kako javnost BiH, tako i javnost u RS, kako RS troši novac poreskih obveznika da bi potkupljivala kvazi naučne dokaze i pravila reinženjering istorije. To je korupcija međunarodnih razmjera.

Tužilaštvo mora ispitati i istražiti djelovanje svakog člana komisije Vlade RS za Srebrenicu i doći do traga svake uplate za članove ove komisije. Toliko se bar duguje žrtvama genocida.

U pitanju nije samo djelovanje Vlade RS i institucija RS, već su upetljani i diplomatija BiH, Srbije i vjerovatno Izraela, međunarodni posrednici, diplomatsko - konzularna predstavništva a cijeli pažljivo osmišljeni scenarij je predviđao da predsjednik Njemačke odlikuje Gideona Greifa nakon čega bi lažni izvještaj o Srebrenici u kojem je učestvovao Gideon bio žestoko promoviran i upotriebljen protiv istine.

Zato ovo ima elemente organiziranog kriminala!

Kajganić je na potezu - poručio je Mehmedović.

NA VRH

Podijeli članak na