NA MREŽI

Tviteraši pitali Biseru Turković: Znate li kako je čekati nečiju milost da ti udijeli jedan obrok?

Da naša draga Bosna ima usta, davno bi vas sažvakala i ispljunula - poručio je ministrici Arslan Kurtović

Piše: S. Spahić

21.1.2022

Komentari na izjave Bisere Turković - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je svojim izjavama na Hayatu šokirala javnost.

- Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi", rekla je ministrica.


Uslijedile su brojne reakcije

Ova izjava je izazvala oštre reakcije javnosti, pa se ministrica Turković pokušala odbraniti time da je njena izjava pogrešno interpretirana. Reakcije na ovu konstataciju su bile još jače, pa je uslijedila nova reakcija.

- Često bez argumenata i unatoč ekonomskim pokazateljima. Kampanja protiv Bosne i Hercegovine podstiče iseljavanje, beznadežnost i slabi one koji se bore za državu. Jasno je da je dug put pred nama, da se mnogi bore za egzistenciju, ali moramo pogledati i put koji smo prešli.


Bosna gore vlasti od vaše nije imala u historiji

Tviteraši su joj poručili da ne potiče kampanja protiv BiH iseljavanje, nego bahati političari poput nje koji idu u kupovinu sa pratnjom.

- Svaka čast vama gospođo, vi se borite za svoje kružoke, ali Bosna gore vlasti od vaše nije imala u historiji. Iskreni patriotizam je borba protiv ovakve vlasti koju predstavljate i "opozicije". Da naša draga Bosna ima usta, davno bi vas sažvakala i ispljunula - poručio je ministrici Arslan Kurtović.

Pogledajte u galeriji neke od najinteresantnijih reakcija na ovu izjavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.