HRVATSKI MINISTAR

Grlić Radman: U BiH je stanje neodrživo i neperspektivno

Grlić Radman je ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda te hrvatskog člana Predsjedništva

N. Aj. / Fena

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman

Foto: Agencije


Trenutno stanje u BiH politički je neodrživo i neperspektivno, kazao je u petak u Medulinu hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

On je nakon sastanka s grčkim kolegom Nikosom Denidasom rekao kako je nužno što prije postići dogovor oko izbornog zakona, kako bi Bosna i Hercegovina bila država u kojoj su jednakopravni svi njezini konstitutivni narodi i svi njezini građani.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da budu hrabri, mudri i odlučni i da "podrže proces koji će dovesti do jačanja povjerenja građana i pravednih izbora koji će eliminirati sve oblike nejednakosti i diskriminacije i u konačnici značiti boljitak za Bosnu i Hercegovinu".

Grlić Radman je ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda te hrvatskog člana Predsjedništva.

- Grčka nema nikakav interes u BiH osim da ona postane stabilna zemlja i prosperitetna na putu prema evropskoj budućnosti i smatram da ondje nema mjesta nikakvom nacionalizmu kazao je Denidas, dodavši da se izborni zakon u BiH treba čim prije donijeti, prenosi Hina.  

Više o temi Gordan Grlić Radman

RUSKI MINISTAR
Lavrov: Vidimo diskriminaciju Hrvata u BiH
NA VRH

Podijeli članak na