STAVOVI

Mijatović: Mi već 25 godina živimo kiparski, samo na tri dijela

Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992. do danas, a za to vrijeme isti lideri i njihove porodice sa ukradenim milionima vode ovaj bosanski Kipar

Vojin Mijatović. Facebook

Piše: E. Ma.

22.1.2022

Slušam "velike" političke i društvene mozgove oko sudbine BiH, kad čujem toliku pamet ne znam kako pojedine od njih do sada NASA nije otela da iskoriste tu pamet, napisao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na društvenim mrežama.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Hiljadu puta sam ponovio da živimo u duboko podijeljenoj zemlji, mi već 25 godina živimo kiparski scenario, samo na tri dijela i za sada nema vojske na granicama ta tri dijela, to je jedina razlika.

Statistika kaže da 60 posto građana BiH nikad nije napustilo granice BiH, a da 40 posto građana BiH nikad nije prešlo iz entiteta u entitet.

Nikako da shvatimo da smo kapitulirali kao društvo i da živimo život pun predrasuda, strahova i negiranja.

Ono što je najtužnije djecu odgajamo u tim okvirima i pravimo neprocjenjivu štetu sopstvenom društvu.

Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992. do danas, a za to vrijeme isti lideri i njihove porodice sa ukradenim milionima vode ovaj bosanski Kipar.

Srbi moraju shvatiti da Beograd ne može dočekati da se riješi Kosova, i da ne žele milion gladnih Srba da izdržava, Bošnjaci moraju shvatiti da je Turskoj bliži Beograd nego Sarajevo, a da je Arapima u BiH dobra samo klima i niske cijene, Hrvati moraju shvatiti da bez obzira što posjeduju pola Zagreba, smatraju ih u istom Zagrebu građanima drugog reda.

Svi moramo shvatiti da se moramo okrenuti jedni drugima, do tada Bosanski Kipar, raj za nacionalne milionera, a pakao za sve nas ostale - napisao je Mijatović.


Mijatovićeva objava na Facebooku. Screenshot

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.