STANJE NA PUTEVIMA

Vozači oprez: Snijeg, poledica i odroni zemlje ili kamenja

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a

Poseban oprez u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Arhiv

Piše: N. Aj.

23.1.2022

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Bosansko Grahovo, navodi se na stranici BIHAMK-a.

- Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

- Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja - zaključuje se u saopćenju BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.