LJUDI BEZ OBRAZA

Turković poručila bh. građanima da su razmaženi, a Izetbegović se svojevremeno jadao kako preživljava s osam hiljada za tri mjeseca

Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi, rekla je Turković u svojoj sramotnoj izjavi

Bisera Turković i Bakir Izetbegović. AVAZ

E. Ć. - D.H.

23.1.2022

Ne stišavaju se reakcije nakon izjave Bisere Turković (SDA) koja je bh. građane nazvala razmaženim, jer, kako kaže, niko nema pravo biti umoran, ako ima šta da pojede.

Ministrica Turković rijetko daje izjave, ali kada ih da, obično to bude skandalozno. Izrekla je niz nebuloza koje vrijeđaju inteligenciju bh. građana, a da stvar bude gora niz suludih tvrdnji došao je od osobe koja vodi diplomatiju naše zemlje.

- Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi - kazala je Turković u svojoj izjavi.








Svoj komentar dao je Senad Hadžifejzović, koji je kazao, kako je bez dileme, Turković na bošnjačkoj televiziji govorila Bošnjacima. 



Kako bi zvučalo da je srpska političarka to izgovorila Bošnjacima?

- Zamislite samo da je te iste rečenice na srpskoj televiziji izgovorila srpska političarka Bošnjacima, kako bi vam zvučalo? Isto, užasno, odvratno, samo bi bilo više rekacija. Jeste li primijetili da SDA nije reagovala? Niti je branila niti vadila Turkovićku - ističe Hadžifejzoviću.

Zaključuje da to znači samo dvoje: ili SDA misli ono što je Turković rekla ili je njena stranka pustila da se sama ubije. Podsjetio je da još odavno srpsko-hrvatski partneri SDA u vlasti traže od SDA da se Bisera Turković smijeni.

Nakon što je Bisera Turković rekla kako su bh. građani razmaženi što tek neki imaju uslove za pristojan život, nije zgoreg podsjetiti se kako je predsjednik SDA Bakir Izetbegović nedavno na sva zvona kukao zbog svog "teškog života" nakon izlaska iz Predsjedništva. Teško mu je bilo. U periodu koronavirusa je morao preživjeti sa osam "milja" za tri mjeseca. Tako je rekao. 

Napadaju svakoga ko ima za hljeb

Interesantna je potreba Izetbegovića i Turković da uopće objašnjavaju svoj materijalni status, čak i ako ih niko ne pita za njega, kao i potreba da građane uvjeravaju kako oni uopće ne žive tako loše, jer valjda treba da vjeruju njima, a ne svojim gladnim sotmacima i statistikama koje jasno pokazuju da je BiH po svim ekonomskim parametrima zakovana za evropsko dno. 

Riječ je dakako o očajničkim pokušajima da s jedne strane sakriju činjenicu da su stvorili paralelni neofeudalni sistem u ovoj zemlji, gdje malobrojna privilegirana budžetska kasta novih begova preko kontrole resursa živi kao bubreg u loju i gomila nekretnine i cifre na računima, dok je većina raje osuđena na život u bijedi, neizvjesnosti ili odlazak u neka razvijenija i prosperitetnija društva.

U nedostatku bilo kakvih konkretnih pokazatelja koji bi mogli ušminkati porazne rezultate njihove dugogodišnje katastrofalne vladavine, posežu za dijeljenjem moralnih lekcija narodu da je on sam za svoje stanje kriv jer je "razmažen" i nije se dovoljno trudio.

 I jedna vijest za ministricu – jučer je zatvorena fabrika pomfrita u Srebrenici, a 85 radnika je ostalo bez posla. U Srebrenici. Toliko im je dobro da su shvatili da uopšte ne moraju da rade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.