BIHAMK

Stanje na cestama: Led i snijeg otežavaju vožnju, vozači se pozivaju na dodatni oprez

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

E. Ć.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno

Foto: ARHIV


Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Velika Kladuša, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

- Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta - saopćeno je iz BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na