ŠUTNJA VLADE

Prašović-Gadžo: Ko, za koje poslove, kome i koliko plaća posredničke usluge u preduzećima u vlasništvu FBiH

Mi danas ne znamo ko, za koje poslove, kome i koliko plaća posredničke usluge u preduzećima u vlasništvu FBiH i to ni u kom slučaju ne mogu i ne smiju biti tajne informacije

Prašović. Avaz

Piše: Al. B.

24.1.2022

Nakon što je 3. decembra zatražila odgovor koliko su novca u posljednjih sedam godina preduzeća u vlasništvu FBiH potrošila u svrhu plaćanje naknada za usluge posredovanja, poslanica Saveza za bolju budućnost u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH, Sanela Prašović - Gadžo danas je za govornicom ponovila isto pitanje. Naime, Vlada FBiH je njeno pitanje proslijedila ministarstvima, a odgovore je do danas dobila iz Ministarstava finansija, turizma i kulture.

- Mi danas ne znamo ko, za koje poslove, kome i koliko plaća posredničke usluge u preduzećima u vlasništvu FBiH i to ni u kom slučaju ne mogu i ne smiju biti tajne informacije. Zbog toga ću iskoristiti zastupnički mandat i tražiti kontinuirano informacije dok one ne budu dostavljene - kazala nam je Prašović.

Prašović insistira na spisku svih javnih preduzeća koja su u proteklim godinama plaćala ovu vrstu usluga, spisku svih pravnih i fizičkih lica kojima su takve usluge plaćane, kao i svih transakcija sa preciznim iznosima koji su plaćeni za takvu vrstu angažmana.

 Odgovori na njena pitanja posebno su važni nakon što je Avaz otkrio da su značajni iznosi isplaćivani firmi u vlasništvu Bakira Alispahića, čovjeka sa američke crne liste, u slučajevima posredovanja u namjenskoj industriji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.