AVAZ SAZNAJE

Osumnjičenima za ubistvo Kenina Lukača određen pritvor: Višnjić ide u Zenicu, Murtović i Adilović ostaju u KPZ Sarajevo

Asmir Murtović, brat Adela Kabaša u Tužilaštvu je izjavio da su u Kenina Lukača pucali Sead i Vedad, a pištolje su bacili na mostu

M. Aš.

Adilović: Pucao u Lukača

Foto: Avaz


Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, bratu Adela Kabaša (ranije Murtović) zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Kenina Lukača, koje se desilo u četvrtak, 20. januara, u sarajevskom naselju Pofalići, saznaje portal "Avaza".

Ova informacija potvđena je za "Avaz" iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Njima je jučer održano sudsko ročište na kojem su izneseni detalje vezani za događaj koji se desio prošle sedmice.

Trojka je, podsjećamo,  naknadno uhapšena, nakon što ih je policija u subotu opkolila u sarajevskom naselju Stup. Pronađen je i automobil Golf kojim su nakon ubistva pobjegli s mjesta zločina, a potom su ga ostavili ispred jednog autoservisa u Sarajevu.

Asmir Murtović, brat Adela Kabaša u Tužilaštvu je izjavio da su u Kenina Lukača  pucali Sead i Vedad, a pištolje su bacili na mostu.

S druge stane, Adilović je priznao da je izvadio svoj pištolj "CZ" kalibra 75,9 milimetara i ispalio više hitaca Keninu u stomak. Izjavio je da mu je tada pištolj zablokirao jer je metak zastao između izvlakača.

Ispričao je da je vidio da je Vedad Višnjić potom pucao u Lukača koji je pao i puzao prema svom pištolju koji mu je ispao. Nakon toga, navodi Adilović, Višnjić je u Kenina ispalio još jedan hitac i Lukač je ostao da leži. Adilović tvrdi da je Asmir sve vrijeme bio pored auta i da nije imao oružje.

Saznajemo da će Višnjić biti prebačen u KPZ Zenica, dok Murtović i Adilović ostaju u KPZ Sarajevo. 

NA VRH

Podijeli članak na