JAVAŠLUK

Ovo je klasičan primjer nemara i bahatosti: Voda danima teče ulicom, sada se stvorila bob staza

Očajni mještani, kako kažu, već duže vremena mole ekipe ViK-a da izađu na teren

Piše: A. Na.

25.1.2022

Vozači svakodnevno imaju problema - Avaz
Ogroman sloj leda na ulici - Avaz
Ogroman led na ulici - Avaz
Ogromne ledene rupe na ulici - Avaz
Ogromne ledene rupe na ulici - Avaz

Veliki minusi do kosti su ogolili sav nerad i nemar nadležnih komunalnih službi ali i preduzeća "Vodovod i kanalizacija" iz Sarajeva. Naime, iako je snijeg odavno prestao da pada glavne ulici i trotari u glavnom gradu i dalje su okovani ledom i nisu posuti adekvatnim materijalom koji spriječava nastanak poledice. 

Novi Grad

Ipak, najteža situacija je u prigradskim naseljima pogotovo na Aneksu u Novom Gradu gdje su ulice, zbog curenja vode i kvarova na mreži, bukvalno prekrivene debelim slojem leda. Očajni mještani, kako kažu, već duže vremena mole ekipe ViK-a da izađu na teren.


Orahovačka ulica u Sarajevu. Čitatelj

Bez reakcija

- Mjesec dana curi voda u Muftije Džabića broja od 1 do 5. Stvorili su se krateri leda. Otežano je kretanje autima, a pješacima pogotovo. Danas se u ogromnoj ledenoj rupi zaglavilo vozil i oštetilo točak. Mogao je neko stradati. Također, nije očišćen ni prilaz lokalnoj ambulanti - ispričali su ogorčeni građani.

Na njihove vapaje oglušili su se i iz MZ Aneks.

Nakon naše objave javili su nam se čitatelji i iz Orahovačke ulice u Sarajevu. Kako kažu, kvar su prijavili 13. septembra prošle godine, a nakon toga su ViK zvali više puta. Ništa nije urađeno, a od jutros je ulica pretvorena u ledenu plohu. Prema onome što tvrde građani, rečeno im je da nisu hitan slučaj, kada su jutros ponovo zatražili intervenciju.

Inače, u ovoj ulici živi dosta starijih osoba, pa je njihovo kretanje jako opasno po zaleđenoj ulici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.