OSNOVNI SUD BANJA LUKA

Nastavlja se glavni pretres protiv dvojice krim tehničara zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića

Sutrašnjoj raspravi će prisustvovati i lično otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, saopćeno je iz grupe "Pravda za Davida"

N. Aj.

25.1.2022

Sutra nastavak pretresa. Arhiv

Sutra, 26. januara 2022. godine u 11 sati biti održan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banja Luka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprječavanje dokazivanja" odnosno  zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je mogao i trebao da posluži kao važan dokaz u istrazi.

Ovo je saopćeno iz grupe "Pravda za Davida".

Predviđeno je da tokom sutrašnjeg pretresa budu izvedeni materijalni dokazi.

- Sutrašnjoj raspravi će prisustvovati i lično otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević.


Podsjećamo da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo koji se dovodi u vezu sa zataškvanjem ubistva Davida Dragičevića i od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet i zbog čega opravdano sumnjamo da je tom tužiocu u interesu da nastavi sa zataškavanjem ubistva Davida Dragičevića. Dalibor Vrećo više ne bi trebao nikakve optužnice da zastupa već bi upravo on trebao da se nađe na nekoj od budućih optužnica za brojna krivična djela koja je počinio, ali i dalje čini.

Zainteresovani građani će se okupiti ispred Osnovnog suda u Banjoj Lci već od 10:30 sati, a predstavnici udruženja građana "Put pravde" će biti prisutni i tokom suđenja.

Medijima će se ispred suda obratiti Davor Dragičević - najavljeno je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.