ŽIVOT S VIRUSOM

U Trebinju, Ljubinju, Višegradu i Sokocu online nastava zbog korone

Nastava u drugom polugodištu u ostalim osnovnim i srednjim školama u RS-u a odvija se nesmetano u školskim klupama

Nastava u online formatu. Ilustracija

N. Aj. / Anadolija

25.1.2022

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska odvija se nesmetano u školskim klupama, osim u Trebinju, Ljubinju, Višegradu i Sokocu, gdje se nastava organizuje na daljinu zbog pogoršane epidemiološke situacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Konstatovano je to na današnjem online sastanku ministrice prosvjete i kulture RS Natalije Trivić s predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola. Sastanku je prisustvovao i direktor Pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović.

Trivić je istakla da Ministarstvo prosvjete i kulture RS redovno prati epidemiološku situaciju u školama i ukazala na neophodnost poštivanja preporučenih epidemioloških mjera, a sve s ciljem da se nastavni proces odvija redovno i nesmetano u školskim klupama, posebno sada kada se bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa.


Ona je pozvala predsjednike aktiva direktora osnovnih škola da dostave eventualna mišljenja i prijedloge na novi Zakon o osnovnom vaspitanju i obrazovanju koji je u izradi.

Razgovarajući s predsjednicima aktiva srednjih škola, ministrica je naglasila da će prilikom kreiranja upisnih politika imati u vidu potrebe privrede na području regije kojoj škola pripada, a sve sa ciljem da se omogući brže zaposlenje učenicima koji ne namjeravaju da nastave školovanje po okončanju srednje škole.

- Naglašena je i potreba većeg uključivanja učenika u praktičnu nastavu kod poslodavaca - navodi se u saopćenju iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.