REAKCIJA

Čolpa: Rušenjem pregovora o ustavnim promjenama SDP se pridružuje Dodiku

Također, SDP suludim potezom otvara prostor da ubuduće u BiH posreduju Srbija, Turska i Hrvatska umjesto SAD i EU, rekao je Čolpa

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Nihad Čolpa. Arhiv

N. Aj.

25.1.2022

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Nihad Čolpa reagirao je na najave iz SDP-a BiH da neće učestvovati u pregovorima o izbornoj reformi pod pokroviteljstvom SAD i EU.

- Danima slušamo neosnovane optužbe na račun Palmera (Matthew op.a.) i State Departmenta kako rade u interesu HDZ-a, a večeras smo i zvanično dobili prvu adresu na koju ćemo se obratiti ukoliko SAD dignu ruke od Bosne i Hercegovine.

Nerazumnim rušenjem pregovora o ustavnim promjenama koje su predviđale brisanje etničkog prefiksa i jačanja integriteta izbora, SDP se pridružuje Dodiku u dokazivanju disfunkcionalnosti države, te da ova zemlja ni uz posredovanje SAD i EU ne može napraviti pomak naprijed.

Također, SDP suludim potezom otvara prostor da ubuduće u BiH posreduju Srbija, Turska i Hrvatska umjesto SAD i EU. Otići će Palmer i Ajhorst (Angelina Eichhorst op.a.), a doći će Vulin (Aleksandar, op.a.), Grlić Radman (Gordan, op.a.) i Erdoanov (Recep Tayyip Erdogan, op.a.) izaslanik. Možda drugovi iz SDP u tome vide rješenje krize u BiH - rekao je Čolpa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.