STATUS NA FACEBOOKU

Anis Krivić: Kako se kupuju glasovi narodnim parama za izbore 2022. godine?

Uništit ćete nam domovinu za koju su se životi davali. Ne prodajite otadžbinu za 213 glasova, napisao je Krivić na Facebook stranici

Anis Krivić. Arhiv

Piše: N. Aj.

25.1.2022

Bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Anis Krivić na svojoj Facebook stranici objavio je status u kojem se osvrnuo na konkurs u JU "Djeca Sarajeva".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Kako se kupuju glasovi narodnim parama za izbore 2022. godine?

Vlada Kantona Sarajevo danas je dala saglasnost za raspisivanje konkursa (Konkurs: muški rod: Takmičenje više osoba za neku stvar, povlasticu, nagradu, neki položaj, naticanje, utakmica) za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 61 odgajatelja u JU “Djeca Sarajeva”.


"Ja tebi stalni posao, a ti meni glasove"

Istom prilikom, NIP-ova ministrica "malog obrazovanja" najavila je da će se konkursom riješiti pozicije i radno-pravni status radnika koji su godinama bili angažirani na određeno vrijeme.

Kako ministrica zna da će ti odgajatelji biti primljeni, ako se raspisuje konkurs-otvorena utakmica, na koji se svako ko ispunjava uslove ima pravo prijaviti? I kako ima pravo obećati ugovor na neodređeno "radnicima koji su godinama bili angažirani na određeno vrijeme"?

Jasno je da NIP-ova ministrica primjenjuje provjerenu recepturu za dobijanje sigurnih glasova.

Ja tebi stalni posao, a ti meni glasove.

A ima i nastavak, po istoj recepturi, ministrica dalje izjavljuje: "Ostale tražene pozicije za JU Djeca Sarajeva bit će oglašene na određeno vrijeme na godinu dana uz našu opredijeljenost da i ove pozicije riješimo angažmanom na neodređeno".


Zaustavite odlazak mladih

Može se zaključiti da, čim se u izbornoj godini ovi na određeno "dokažu", ponudit će im se ponovo ugovor na godinu i dočekati nove lokalne izbore sa obećanjem ugovora na "neodređeno".

Očigledno je da je strategija ubiranja glasova dobrano razrađena, dok strategije razvoja obrazovanja nema ni na vidiku.

Ne igrajte se obrazovanjem! Uništit ćete nam domovinu za koju su se životi davali.

Ne prodajite otadžbinu za 213 glasova!

Zaustavite odlazak mladih i poboljšajte kvalitet obrazovanja, jer vlast podrazumijeva i odgovornost - birajte kvaklitetne, a ne podobne.

Više obrazovne politike, a manje politike u obrazovanju - napisao je Krivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.