ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDS-A

Govedarica: Višković zove koalicionog partnera Novalića i SDA u pomoć

Naravno, Viškovića žuljaju i sredstva od raspodjele akciza na gorivo koja su odavno blokirana pa bi sa Novalićem da vidi kako u blokadi da odblokira sredstva, rekao je Višković

Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a. Arhiv

N. Aj.

26.1.2022

Pošto opozicija u Republici Srpskoj nema namjeru da aktuelnu vlast vadi iz problema onda je režimu jedino preostalo da tu ulogu odigraju njihovi partneri bez kojih SNSD ne može opstati a to su SDA I HDZ – rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a komentirajući Viškovićev poziv Novaliću za održavanje zajedničke sjednice entitetskih vlada.

- Uski krugovi ljudi i zidovi koji imaju uši znaju da je Radovan Višković prije par dana, slao svoje poklisare u Sarajevo kod Novalića da ga moli da ne izlazi na Banjalučku berzu i ne kupuje akcije HET-a kao što je Novalić najavio, a da li su Viškovićevi poklisari nosili pune bisage dukata, to ne bih znao reći. Doduše, ne bi me iznenadilo i da jesu, jer se i ranije izbjegavanje poniženja znalo plaćati suhim zlatom - rekao je Govedarica i dodao:

- Ako Novalić prihvati poziv za održavanjem zajedničke sjednice ostaje samo da se nadamo da ustupci koje će zbog sveukupne situacije Višković morati da pravi neće biti na štetu RS i njenog naroda.

Govedarica ističe da poziv Radovana Viškoviću Fadilu Novaliću da se održe sjednice entitetskih vlada na kojoj bi se raspravljalo o nekoj kako je proteklih dana zovu, aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

- Naravno, Viškovića žuljaju i sredstva od raspodjele akciza na gorivo koja su odavno blokirana pa bi sa Novalićem da vidi kako u blokadi da odblokira sredstva od akciza na gorivo koje su nam povećali 2018. godine svojom odlukom upravo SNSD, SDA i HDZ iako tada nisu bili u zvaničnoj koaliciji - zaključio je Govedarica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.