PREDMET DAVID DRAGIČEVIĆ

Sutra izricanje presude policajcima PU Banja Luka, Dragičević poručio da je ona davno napisana

Kao što smo i očekivali, kao što sam i rekao, udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, evo još jedan dokaz, presuda je davno napisana, sutra će biti u 14 časova saopćena, to je oslobađajuća presuda, rekao je Davor Dragičević

Davor Dragičević: Tužitelj Dalibor Vrećo je tu da sve zataška. Arhiv

E. Ć. / N1

26.1.2022

Presudu protiv dvojice krim-tehničara Policijske uprave Banja Luke Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprječavanje dokazivanja" bit Osnovni sud u Banjoj Luci izreći će sutra (27. januara). Oni se sumnjiče da su uništili donji veš Davida Dragičevića. 



Oslobađajuća presuda je davno napisana

Danas je održano ročište na kojem je prisustvovao i Davidov otac, Davor Dragičević koji je nakon ročišta rekao da će presuda biti oslobađajuća.

- Kao što smo i očekivali, kao što sam i rekao, udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, evo još jedan dokaz, presuda je davno napisana, sutra će biti u 14 časova saopćena, to je oslobađajuća presuda. Naravno kada je tu tužitelj koji zataška ubistvo Dalibor Vrećo, a i sve ove institucije entiteta RS, koje već četiri godine služe za organizovano ubistvo Davida Dragičevića i da se ubice nikada ne pronađu. 

Presuda za uništavanje krunskog dokaza, odnosno Davidovog donjeg veša će biti oslobađajuća. Ovo je samo još jedna potvrda, ovo je davno pripremano, presuda je napisana davno - rekao je Dragičević, prenosi "N1".

Sve nade polaže na Tužilaštvo BiH

Dragičević je još jednom istakao kako sve nade polaže na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, te da će se konačno prekinuti farsa koja traje četiri godine.

- Naše nade su na Tužilaštvu BiH i nadam se da će Tužilaštvo BiH prekinuti ovu farsu koja traje četiri godine. Ovo je udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, samo s ciljem da se nikada ne pronađu nalogodavci i ubice Davida Dragičevića - poručio je Dragičević.

- Jasno je danas sve bilo u sudnici i na prepoznavanju predmeta dobili smo novu fotografiju gdje stoji Siniša Kojdić, Bojan Karanović i naravno njihov čovjek Đorđe Rađen koji trenutno nije u entitetu. Očekujemo da Tužilaštvo BiH kazni sve koji su učestvovali u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića. Nikada nećemo odustati - dodao je on.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.