AVAZ NA LICU MJESTA

Na sastanak u zgradu EU nakon Izetbegovića stigao i Čović

Podsjetimo, Palmer i Ajhorst su ponovo stigli u Sarajevo kako bi nastavili pregovore oko izmjena Izbornog zakona

Piše: A. Čengić

26.1.2022

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, stigao u zgradu EU - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U zgradu Delegacije Evropske unije stigao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović. On je stigao na pregovore sa medijatorima Metjuom Palmerom (Matthew) i Angelinom Ajhorst (Eichhorst). Nakon Izetbegovića, u zgradu EU u Sarajevu stigao je i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović. 


Šefik Džaferović. A. Kauković

U zgradu EU stigao je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Podsjetimo, Palmer i Ajhorst su ponovo stigli u Sarajevo kako bi nastavili pregovore oko izmjena Izbornog zakona. Nova runda razgovora dolazi u jeku političke krize, blokade rada državnih institucija, ali i sankcija koje su SAD objavile Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a i članu Predsjedništva BiH.

Kako smo ranije objavili, pregovori oko izbornog zakona trajat će četiri dana. Ključni termin za dogovor je predstojeći vikend, 29. i 30 januara, kada bi se trebali okupiti svi lideri stranaka i vlasti i opozicije u Neumu.

Palmer i Ajhorst su jutros razgovarali sa članovima oba Doma Parlamenta BiH, a sastanak je održan i sa predstavnicima vladajućih stranaka iz RS-a i opozicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.