STAVOVI

Nihad Čolpa: Samo neodgovorni političari mogu iznositi teške optužbe na račun aktuelnih administracija SAD i EU

Sačuvaj nas Bože neodgovornih političara, stoji u saopćenju

Nihad Čolpa. Arhiva

L. K. P.

29.1.2022

Izjava za javnost zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihada Čolpe povodom teških optužbi funkcionera SDP i DF na račun zapadnih medijatora u pregovorima o izbornoj reformi u BiH.

- Zabrinjavajuća i vrlo opasna manifestacija antizapadne idelološke orijentacije kroz stavove funkcionera SDP i DF. Nikšić i Komšić moraju javnosti objasniti zašto bi američka administracija radila na podjeli države u interesu proruskih političkih snaga ako znamo da je čelu SAD veliki prijatelj naše zemlje, predsjednik Bajden. Samo neodgovorni i antizapadni političari mogu iznositi teške optužbe na račun aktuelnih administracija SAD i EU, što trenutno čine rukovodstva SDP i DF. Odgovoran prozapadni političar neće narušavati partnerstvo sa SAD, nego će održavati i poboljšavati.

Antiazapadna histerija političkih aktera iz Sarajevu nije u skladu sa državnim strateškim ciljevima kao što su integracija u EU i NATO i krajnje je vrijeme da prestane dok ne bude kasno. Proruska struja u Bosni i Hercegovini želi da narušimo prijateljstvo sa SAD i da zapad odustane od nas. Ako se to zaista dogodi, horor scenario nije isključen. Sačuvaj nas Bože neodgovornih političara, stoji u saopćenju za javnost zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihada Čolpe.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.