STANJE NA PUTEVIMA

Zbog mokrog kolovoza i poledice nužna oprezna vožnja

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Printscreen

Z. K.

29.1.2022

Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega na kolovozu, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na oprezniju vožnju. Na ostalim putevima saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a izuzetak su južni krajevi zemlje gdje je kolovoz suh. 

Tokom noći, zbog pada temperature, poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama i podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.