VAŽNE INFORMACIJE

Ako idete na put: Evo kakvo je stanje na cestama u BiH

Tokom noći, zbog pada temperature, poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima

E. T.

Stanje na putevima

Foto: Ilustracija


Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega na kolovozu, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Na ostalim putevima saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a izuzetak su južni krajevi zemlje gdje je kolovoz suh.

Učestali odroni

Tokom noći, zbog pada temperature, poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Podsjećamo vozače da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Više o temi Bihamk

STANJE NA PUTEVIMA
Oprez: Odron na putu Zavidovići - Olovo

Više o:

Bihamk Crnaja Konjic
NA VRH

Podijeli članak na