GRADONAČELNIK MOSTARA

Mario Kordić sreo se s delegacijom Odbora za vanjsku politiku Velike Britanije: Omogućiti budućnost mladima

Razgovarali smo o političkom okviru za funkcioniranje BiH, pri čemu sam jasno kazao kako donošenje izbornih pravila po uzoru na Grad Mostar može osigurati stabilnost, naveo je Kordić

S održanog sastanka. Facebook

Piše: Z. Karić

29.1.2022

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sreo se s delegacijom Odbora za vanjsku politiku Velike Britanije. Tom prilikom oglasio se i na svom Facebook profilu gdje je naveo sljedeće: 

- S radošću sam učestvovao u razgovorima o temama važnim za Grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poseban naglasak sam stavio na privredni razvoj koji treba omogućiti budućnost mladima u našem gradu i državi.

Također, razgovarali smo o političkom okviru za funkcioniranje Bosne i Hercegovine, pri čemu sam jasno kazao kako donošenje izbornih pravila po uzoru na Grad Mostar može osigurati stabilnost bez mogućnosti za preglasavanje i ugrožavanje malobrojnijeg naroda.

S nadom kako će biti dovoljno razumijevanja međunarodnih partnera i domaćih političkih aktera dogovorili smo nastavak saradnje na planu razvoja saobraćajne povezanosti, turizma i kulturne raznolikosti - napisao je Kordić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.