DONACIJA

Srbija podmirila godišnje potrebe Mostara za transportnim medijima za PCR testiranje

Iz Vlade Srbije ističu kako će donacija pomoći Mostaru da se što uspješnije izbori s pandemijom u predstojećem razdoblju

N. Aj.

31.1.2022

Donacija Srbije. Grad Mostar

Dom zdravlja Mostar primio je danas donaciju Vlade Srbije koja uključuje 60.000 univerzalnih transportnih medija s dva brisa za PCR testiranje na koronavirus.

Transportni mediji koji su stigli u Mostar predstavljaju neizostavnu komponentu u svim protokolima za testiranje na Covid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje.

Zahvaljujući ovoj donaciji, usluge koje pruža Dom zdravlja Mostar bit će dostupnije i efikasnije, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na kućnim adresama onih koji su stariji i ugroženi, saopćeno je iz Grada Mostara.

Imajući u vidu da je potrošnja u Mostara u prosjeku četiri i po hiljade transportnih medija mjesečno, donirana količina bit će dovoljna za testiranje do kraja godine.

Iz Vlade Srbije ističu kako će donacija pomoći Mostaru da se što uspješnije izbori s pandemijom u predstojećem razdoblju.

Iz Gradske uprave Mostara navode kako se saradnja s Vladom Republike Srbije intenzivirala nakon posjeta premijerke Ane Brnabić 21. oktobra prošle godine.

Brnabić je tada posjetila srpsku zajednicu u Mostaru, a istom prilikom predsjednica Vlade Srbije sastala se s potpredsjednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, s kojima je ova donacija dogovorena i na koncu uspješno realizirana.

Grad Mostar, na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, zahvalio je Vladi Srbije i predsjednici Vlade Ani Brnabić na ovoj značajnoj donaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.