PREDSJEDNIK HDZ-A BIH

Čović nakon Banja Luke posjetio Orašje, Brčko i Tuzlu: Nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje

Informisao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona, dodao je Čović

Čović u Orašju sa stranačkim dužnosnicima i članovima KO HDZ BiH Posavina. HDZ BiH

E. Ć.

2.2.2022

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Orašju sa stranačkim dužnosnicima i članovima Kantonalnog odbora HDZ BiH Posavina.



Razmijenili mišljenja i stavove

Razgovaralo se o aktualnim temama i političkom djelovanju, uz razmjenu mišljenja i stavova, kako bi stranka jačala i bila učinkovitija na prostoru ovog kantona.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ BiH Posavina Đuro Topić, upoznao je predsjednika Čovića sa projektima izvršne i zakonodavne vlasti te stranačkim aktivnostima.

Predsjednik Čović je govorio o stranačkim aktivnostima i trenutnoj političkoj situaciji kao i toku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH. Istaknuo je kako će iduće sedmice zasjedati Predsjedništvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, gdje će se vršiti priprema za izvanredno zasjedanje HNS-a.

Sinoć bili u Brčkom, danas popodne u Tuzli

- Obilazimo sve naše prostore, ovdje sam često, sinoć smo bili u Brčkom, danas popodne u Tuzli. Nastavljamo kako smo radili i do sada, u krajevima gdje živimo nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje. Informisao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona. Nastavljamo dalje raditi - istakao je predsjednik Čović, u izjavi za medije nakon održanog sastanka.

- Razgovarali smo i o aktivnostima i saradnji sa dužnosnicima iz Republike Hrvatske. Uskoro će ovdje doći predstavnici iz ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i drugih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, da zajedno pokrenemo neke projekte.

Analizirali smo i dio prometne infrastrukture, razgovarali o luci i lučkoj upravi ovdje u Orašju. Razgovarano je i o proračunu Federacije, iako još nije usvojen, planiraju se transferi nižim razinama i u ovoj godini, koji su značajni našim općinama ali i kantonu - rekao je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.