SUD BOSNE I HERCEGOVINE

Suđenje Alisi Mutap i drugima: Sutra svjedoče policajci i ljekari iz Hitne i KUM-a, evo o kome se radi

Iskaz će dati ljekari Šejla Brković-Jusufbegović doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je u noći 8. februara 2016.godine stigla u Veliku aleju na Ilidži

Zijad i Alisa Mutap. Avaz

Piše: M. Aš.

2.2.2022

U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje Alisi Mutap-Ramić, njenom ocu Zjadu Mutapu i još tri osobe koje su optužene za prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Na optuženičkoj klupi su i policajci Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović – radnik hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj u Velikoj aleji na Ilidži.

Planirano je da sutra  bude saslušano pet svjedoka, a među njima su ljekari Hitne pomoći, KUM-a, ali i dva policajaca. Ljekari Hitne, kobne noći bili su na licu mjesta kada su u pitanju Dženan Memić i njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Iskaz će dati ljekari Šejla Brković-Jusufbegović doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je u noći 8. februara 2016. godine s ekipom Hitne pomoći stigla u Veliku aleju, te ljekar ove službe, Amar Kadrić, koji je s drugom ekipom došao na Ilidžu i pregledao tada povrijeđenu Alisu Mutap.

Osim toga, iskaz će sutra dati i Amela Ahmić, doktorica Klinike urgentne medicine s KCUS-a, koja je pregledala povrijeđene, ali i dva policajca Mirhan Bešlija i Ermin Mehmedagić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.