ANALIZA STANJA

Sastanak direktora GPBiH s načelnikom i zapovjednicima Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina

Galić je na sastanku naglasio da se od svih pripadnika očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice

Sa sastanka. GPBiH

A. O.

3.2.2022

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, 3. februara 2022. godine u Glavnom uredu, održali su radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Perom Milivojevićem i zapovjednicima TU Sjeveroistok.

Na sastanku je analizirano izvješće o rezultatima rada u protekloj godini te aktivnosti i poduzimanje mjera s ciljem sprječavanja svakog oblika prekograničnog kriminaliteta u idućem razdoblju.

U zoni odgovornosti Terenskog ureda Sjeveroistok, u protekloj godini, državnu granicu je prešlo 9.156.389 osoba, što predstavlja oko 29 posto udjela od ukupnog prometa na razini GPBiH. U sklopu navedenog TU, po potragama sudova i drugih nadležnih tijela, pronađene su 344 osobe, otkriveno je 89 kaznenih djela, dok je odbijen ulazak za 695 osoba. Razlozi odbijanja ulaska u BiH, su prijetnja sigurnosti, neposjedovanje važeće putne isprave, krivotvorene putne isprave i drugo.

Direktor Galić je na sastanku naglasio da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu i poštivanje svih zakonskih propisa te su utvrđene i aktivnosti na kojima se treba raditi u idućem razdoblju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.