STANJE NA CESTAMA

Danas se obustavlja saobraćaj na putu Jajce-Donji Vakuf, ovo je razlog

Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, navodi se na stranici BIHAMK-a

Saobraćaj na putu Jajce-Donji Vakuf bit će obustavljen do 7. februara. Ilustracija

N. Aj.

5.2.2022

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, navodi se na stranici BIHAMK-a.

- Na dionici Livno-Drvar pozivamo na pojačan oprez zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, danas (5.2.) od 12 sati do ponedjeljka 7.2. do 6 sati saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će za vrijeme obustave saobraćati obilaznicom oko tunela (krug fabrike Metaling) - saopćeno je iz BIHAMK-a.


Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u vremenu od 22 do 6 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

- Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo. Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.