SRBIJANSKI MINISTAR

Vulin: Džaferović pokazuje strah i provincijalne komplekse

Srbija je garant Dejtonskog sporazuma i ima dužnost da brine o njemu, a obavezu da brine o Srbima u Republici Srpskoj, o čemu li brine Džaferović osim da napadne Aleksandra Vučića, to nikome nije poznato, kazao je Vulin

Aleksandar Vulin i Šefik Džaferović. Agencije

N. Aj.

8.2.2022

Bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću nije prvi put da napadima na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "pokazuje strah i provincijalne komplekse pred iskrenom i otvorenom politikom koju vodi Srbija", izjavio je danas predsjednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, prenosi Tanjug.

Rekao je da ne može Aleksandar Vučić "da bude toliko posvećen miru koliko Džaferović može da izaziva i traži sukobe" te da u vrijeme kada drugi bošnjački predstavnik u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine odlazi u posjetu Kosovu "kao da je u pitanju država, a ne sastavni dio Srbije", Džaferović napada Aleksandra Vučića za miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

- Glupo koliko i licemjerno, skoro kao kada Izetbegović napadne Vučića da je sam sebe pokušao da ubije u Srebrenici. Aleksandar Vučić je jedini lider na Balkanu kome je iskreno stalo do mira i napretka svih naroda, u tome bar u BiH nema ni jednog iskrenog sagovornika. Srbija je garant Dejtonskog sporazuma i ima dužnost da brine o njemu, a obavezu da brine o Srbima u Republici Srpskoj, o čemu li brine Džaferović osim da napadne Aleksandra Vučića, to nikome nije poznato - kazao je Vulin komentirajući napade i optužbe Džaferovića na račun predsjednika Vučića da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, saopćeno je iz Pokreta socijalista.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.