TERETI SE ZA KLEVETU

Sutra ročište Suzani Radanović, majci ubijenog Davida Dragičevića: Javnosti nije dozvoljeno da prisustvuje

Postupajući sudija Snježana Savić već drugi put ne dozvoljava javnosti da prisustvuju ročištu, čak ni Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida Dragičevića, naveli su iz grupe "Pravda za Davida"

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića. Agencije

N. Aj.

8.2.2022

Sutra u Osnovnom sudu u Banjoj Luci u 8.30 sati bit će održan glavni pretres u predmetu br. 71 0 P 313490 19 P u kojem se tuži Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, radi klevete, od strane inspektora MUP-a RS Dubravka Kremenovića.

- Postupajući sudija Snježana Savić već drugi put ne dozvoljava javnosti da prisustvuju ročištu, čak ni Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida Dragičevića.

Do sada su nam svi zahtjevi za prisustvo ročištima od strane postupajućih sudija odobreni, osim kod postupajućeg sudije u ovom predmetu. Također smo upućeni da nisu dodatne protivepidemiološke mjere na snazi, već su iste mjere kao i ranije, koje se odnose na distancu i korištenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, konkretno u sudnici - navode iz grupe "Pravda za Davida".


Dodaju da, s obzirom da je javnost itekako zainteresovana za ovaj proces, sutkinja je bila dužna da obezbijedi uslove kako bi javnost mogla da prisustvuje i prati suđenje.

- Bitno je napomenuti da sutkinja nije prihvatila većinu dokaza od strane advokata Dragana Tolimira, koji zastupa Suzanu. Posebno ističemo dokaz - usvojena apelacija Ustavnog suda BIH u kojoj je utvrđeno povreda prava na život Suzani i Davoru i na osnovu tog dokaza proces koji je pokrenut protiv Suzane odmah bi se trebao obustaviti.

Stekli smo utisak da sutkinja ne želi da vodi ovaj proces transparentno i pravično, te ćemo se ponovo žaliti na njeno postupanje VSTV-u - navedeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.