SARAJEVO

Tegeltija zakazao sastanak za danas o problemu izgradnje odlagališta otpada na Trgovskoj gori

Predsjedavajući Vijeća ministara će se sastati sa Stašom Košarcem, Editom Đapo, Srebrenkom Golić, a sastanku će prisustvovati i Marinko Zeljko, te Emir Dizdarević i Željko Bogut

Zoran Tegeltija, Staša Košarac, Edita Đapo i Srebrenka Golić. Avaz

E. Ć.

9.2.2022

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarat će danas u Sarajevu sa resornim ministrima o problemu izgradnje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori. 

Tegeltija će se sastati sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Stašom Košarcem, ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenkom Golić i federalnim ministrom životne sredine i turizma Editom Đapo.

Sastanku će prisustvovati direktor Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost BiH Marinko Zeljko i predsjedavajući Ekspertskog i Pravnog tima za Trgovsku goru Emir Dizdarević i Željko Bogut, saopćeno je iz Vijeće ministara.


Sastanak je zakazan za 14:00 sati u zgradi institucija BiH u Sarajevu.

Podsjetimo, Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane "Krško", kao i postojeći institucionalni otpad odlaže, a potom i skladišti na Trgovskoj gori u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.