ČOVIĆ U GRUDAMA

Podrška Predsjedništva HDZ-a BiH i stranaka HNS-a nastavku razgovora o izbornoj reformi

Ovisno o ishodu razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. februar usmjerit će sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim nivoima vlasti, kazao je Čović

Čović podsjetio na nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona. Arhiv

L. S.

9.2.2022

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović prisustvovao je danas proširenoj sjednici Predsjedništva Odbora HDZ-a BiH Zapadnohercegovačkog kantona u Grudama, gdje je govorio o daljnjim aktivnostima političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH kao i djelovanju Hrvatskog narodnog sabora.


Usmjeriti daljnje korake

Čović je podsjetio i na nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će sbiti održan sutra, 10. februara, u Sarajevu.

Ovisno o ishodu razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. februar, naveo je, usmjerit će sve daljnje korake i bit će obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim nivoima vlasti.

- Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva - istaknuo je Čović.


Razvoj infrastrukture i jačanje privrede

Na sastanku je razgovarano i o investicijama i razvoju u ZHK, posebno cestovne infrastrukture i putnih pravaca, jačanju privrede i ukupnog razvoja.

Kako je saopćeno iz HDZ-a, sastanku su, pored članova predsjedništva Kantonalnog odbora, prisustvovali i dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti s državnog i entitetskog nivoa, članovi Vlade i Skupštine ZHK te načelnici i gradonačelnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.