PREMIJER RS

Višković o reakcijama iz Sarajeva na Nacrt zakona VSTV-a manjeg bh. entiteta

Ako imaju bilo kakav problem ili bilo kakvu primjedbu vezano za bilo koji zakon, pa i zakon o imovini ili VSTS ili bilo šta drugo onda je korektno da se pozove i kaže da li može da se organizuje sastanak, rekao je Višković

Premijer bh. entiteta RS Radovan Višković. Agencije

N. Aj. / Srna

9.2.2022

Premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković kazao je da je sve po Ustavu i zakonu što se tiče Nacrta zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću RS i da će o tom dokumentu biti javna rasprava od 90 dana.

- Za reakcije iz Sarajeva tim povodom, Višković je rekao da je "njihovo da reaguju, a naše da radimo" - prenosi Srna.

On je dodao da "treba da prihvate razgovor, a ne samo reakcije, navodeći da ne mogu samo "medijski komunicirati već treba sjesti za jedan sto i razgovarati o budućnosti BiH, a to su nova radna mjesta, veće plate".


- Ako imaju bilo kakav problem ili bilo kakvu primjedbu vezano za bilo koji zakon, pa i zakon o imovini ili VSTS ili bilo šta drugo onda je korektno da se pozove i kaže da li može da se organizuje sastanak da vidimo šta je plan, da li može da se nađe neko rješenje, postigne dogovor. Očekujem da tako radimo - rekao je Višković novinarima u Derventi.

On je podsjetio da je prije petnaestak dana uputio pismo premijeru FBiH Fadilu Novaliću da razgovaraju o mnogim pitanjima koja zaslužuju da dvije vlade razgovaraju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.