NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Komšiću lakši rat od pregovora

Dodikova ikona sakuplja prašinu

Avaz.ba

10.2.2022

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Komšiću lakši rat od pregovora.

Povodom optužbi DF-a da je predsjednik SBB-a navodni izdajnik jer je u nastupu na N1, između ostaloga, rekao da treba harmonizirati bošnjačko-hrvatske odnose, prenosimo kratki komentar Pres-centra SBB-a.

Kakve su karte na raspolaganju Čoviću nakon izbora 2022.: Hoće li HDZ blokirati FBiH. Više od tri godine od općih izbora 2018. Federacija BiH ima Vladu u tehničkom mandatu. Razlog je, naravno, blokiranje formiranja nove vlasti od HDZ-a BiH, koji ima većinsku kontrolu nad hrvatskim klubom u Domu naroda FBiH zbog neusvajanja Izbornog zakona.

Zbog Skaya prijetnje tužiocima. Zbog istrage koju mjesecima provodi Tužilaštvo BiH u predmetu “Sky” pojedinim državnim tužiocima koji rade na raskrinkavanju kriminalne narkobande koja se bavila uvozom narkotika i naoružanja iz regiona u BiH, a zatim ih dalje preprodavala u zemlje EU prošle sedmice upućene su ozbiljne prijetnje.

Komentar dana napisao je Alen Bajramović: Stabilna valuta.

Prošla godina od pokretanja istrage: Dodikova ikona sakuplja prašinu. Tužilaštvo BiH još nije, ni godinu nakon formiranja predmeta, okončalo istragu u aferi „Ikona“ kako bi se do kraja rasvijetlilo je li ikona koju je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio lani šefu diplomatije Rusije Sergeju Lavrovu ukradena i radi li se o nacionalnom blagu Ukrajine.

Lider SBB-a: Fahrudin Radončić za N1: Kome i zašto smeta da Bošnjaci i Hrvati harmoniziraju odnose.

Na globusu čitajte: Švedska se pridružila Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj i Norveškoj: Zemlje EU ukidaju Covid mjere.

ISTRAŽUJEMO Zakerberg zaprijetio uklanjanjem svojih aplikacija iz Evrope: Kako bismo živjeli bez društvenih mreža. Mark Zakerberg (Zuckerberg), vlasnik Mete, čije su najpopularnije aplikacije Facebook, Instagram i WhatsApp, zaprijetio je njihovim uklanjanjem iz Evrope ako više neće moći povlačiti podatke korisnika iz Evrope u Sjedinjene Američke Države.

CRVENA OLOVKA Ekonomski analitičar Faruk Hadžić: Bh. ekonomija na autopilotu.

Na stranama Mozaika čitajte: Goraždani ponosni na učešće u organizaciji Olimpijade u Sarajevu: S Kirkom Daglasom pili viski, družili se sa skijašima...

BENEFICIJE Ministarstvo obrazovanja i nauke KS objavilo novi spisak: Pjevači Deen i Hari skinuti s liste istaknutih sa mostalnih umjetnika.

KRIMINAL MUP-ovi TK i ZDK proveli akciju: Uhapšeno 12 osoba. Nakon višemjesečne istrage policajci Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) uhapsili su 12 osoba koje pripadaju organiziranoj kriminalnoj grupi.

Sejo Sexon otvoreno za „Avaz“: BiH će biti zemlja bogatih političara koji su se nakrali.

Konačno riješen slučaj „Matijas Fanimo“: Englez se danas vraća u Sarajevo.

Goran Lojo, selektor najboljih bh. košarkašica: Pišemo historiju naše države.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.