NEZADOVOLJNI PROCESOM

NES ne učestvuje na današnjem sastanku o izmjenama Izbornog zakona BiH: Trebalo je sve stranke pozvati

Jasmin Emrić, zastupnik NES-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, kazao je kako je razlog to što nisu pozvane i druge političke stranke da učestvuju u ovim pregovorima te da je glede ovako važnih tema neophodna uključenost svih

Jasmin Emrić. Arhiv

Piše: D. H.

10.2.2022

Narodni evropski savez (NES) ne prisustvuje današnjem sastanku u Parlamentu BiH između Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Elmedina Konakovića o izmjenama Izbornog zakona i eventualno Ustava BiH.

Iako su učestvovali na pregovorima u Neumu, predstavnici Narodnog evropskog saveza (NES) ne učestvuju na današnjem sastanku.

Jasmin Emrić, zastupnik NES-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, kazao je kako je razlog to što nisu pozvane i druge političke stranke da učestvuju u ovim pregovorima te da je glede ovako važnih tema neophodna uključenost svih.

Domaćini ove nove runde pregovora lideri su Saveza za bolju budućnost (SBB) i Naroda i pravde (NiP), Fahrudin Radončić i Elmedin Konaković, koji su od Neuma, kako su sami priznali napravili mnogo pojedinačnih razgovora, prije svega s predsjednicima SDA i HDZ-a Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.