SAOPĆENJE

SDA USK: Je li forsiranje nezakonite online sjednice Skupštine paravan za povratak Abdića u politički život?

Potpuno je jasno da se nepotpisani zahtjev zastupnika Anela Šahinovića za sazivanje online sjednice planira zloupotrijebiti kao paravan za spas Vlade Unsko-sanskog kantona u režiji Fikreta Abdića, uz presudan glas Abdićeve kćerke, kažu iz SDA

SDA USK: Žele neutralizirati očekivani bunt javnosti. Arhiv

L. S.

11.2.2022

Produbljivanje krize vlasti u Unsko-sanskom kantonu i jalovi pokušaji da se ona prevaziđe otkrivaju obrise uspostavljene saradnje NES i SDP-a s jedne, i Laburističke stranke s druge strane, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA USK

- Krajiška, ali i cijela bh. javnost ostala je zbunjena i razočarana u novembru prošle godine, kada je vijećnik SDP-a u OV Velika Kladuša spriječio opoziv Fikreta Abdića.

Nakon toga, iako je formalno isključen iz SDP-a, nastavio je djelovati harmonizirano sa lokalnim SDP-om na nivou Općinskog vijeća, što se najbolje demonstriralo na jučerašnjoj sjednici, kada su vijećnici NES-a i SDP-a, uz isključenog Abdićevog spasioca, zajedno podržali materijale čiji je direktni predlagač presuđeni ratni zločinac Fikret Abdić - navode iz SDA USK.

U Saopćenju se dalje ističe kako je "potpuno jasno da se nepotpisani zahtjev zastupnika Anela Šahinovića za sazivanje online sjednice Skupštine USK planira zloupotrijebiti kao paravan za spas Vlade Unsko-sanskog kantona u režiji Fikreta Abdića, uz presudan glas Abdićeve kćerke, zastupnice Laburističke stranke u Skupštini USK". 

- Tako će biti uzvraćeno na uslugu iz novembra-spas od opoziva za spas kantonalne vlasti, ali online putem kako bi se neutralizirao očekivani bunt javnosti.

Građani Unsko-sanskog kantona će s posebnim interesovanjem pratiti ponašanje zastupnica i zastupnika koji su mijenjali političke dresove pravdajući se odbijanjem navodne saradnje sa Laburističkom strankom. Ovaj put su dio projekta koji ne znači saradnju, nego čuvanje presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića na poziciji općinskog načelnika Velike Kladuše - zaključeno je u saopćenju SDA USK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.