I STRUKA U ČUDU

Kružni tok u Bosanskoj Krupi u kojem se niko ne može snaći: Ljudi, je li ovo moguće?

Profesor Osman Lindov objavio je na Facebooku fotografije blago rečeno čudnog saobraćajnog rješenja

Bosanska Krupa: Neobično rješenje kružnog toka. Facebook

Piše: L. S.

12.2.2022

Mnogi su ostali iznenađeni i šokirani idejnim rješenjem kojim se regulira saobraćaj u Bosanskoj Krupi. Na zaista neobično, ali i potpuno nefunkcionalno rješenje ukazao je i Osman Lindov, profesor Saobraćajnog fakulteta u Sarajevu, koji se tim povodom oglasio na svom Facebook profilu. 

Profesor Lindov objavio je nekoliko fotografija na kojima se nazire da je riječ o nekoj vrsti kružnog toka sa iscrtanom signalizacijom koja će zbuniti svakog vozača.

Kako se vidi, nepoznato je na koji način se automobili trebaju kretati, u sredini je postavljena zaustavna traka, kao i sa strane, a u cijelom tom miksu obilježeno je čak i taxi stajalište. I samim pogledom na ovo rješenje jasno je da se tu niko neće moći snaći, pa ni vozači koji su decenije proveli na točkovima.


- Evo novih inovativnih rješenja iz naše lijepe Krajine. Bosanska Krupa dobila je nova dizajnerska rješenja u saobraćajnoj signalizaciji. Pa ljudi, jeli ovo moguće, koji um može ovakvo nešto smisliti i za ovo mu isto platiti državnim parama. Ovo nije normalno šta se sve radi u ovom našem saobraćaju. Dajte ljudi zaustavite ovo. Molim vas saznajte ko je ovo uradio - napisao je Lindov na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.